Evolution
Fremtids mennesket
Et af de store spørgsmål indenfor evolutionen er: Hvordan vil mennesket se ud i fremtiden? Mange forskere vil prøve at tale udenom dette spørgsmål, men andre har prøvet at svare på det. Nogle mener, at menneskets udvikling er færdig. Vi er blevet så gode til at forme og tilpasse vores omgivelse, så omgivelserne opfylder de behov, vi har brug for. Andre mener det stik modsatte, at vi er så ens i verden, at vi er meget sårbare overfor epidemier. Der er langt flere genetiske forskelle mellem to chimpanser, der lever cirka 400 km væk fra hinanden, end der er forskelle på det danske menneske og et japansk menneske. I dag mødes så mange på kryds og tværs af landende og bliver gift og får børn, og på den måde bliver forskelle til ligheder.
Nogle forskere mener, at vi bliver en blanding mellem robot og menneske. Et stykke elektronik kan forbedre os. Andre forskere mener, at elektronik og menneske blandingen kun vil blive en overgang, indtil elektronik kan klare sig selv.

Forskerer mener, at vi vil bytte dele af os selv ud med elektronik.
Et tredje perspektiv er, at mennesket udvikler forskellige menneskearter. Der ville så være en håndfuld forskellige menneskearter som lever på samme tid, præcis som i neandertalernes liv. Dette vil kunne ske hvis fx vi udlever drømmen om at bosætte os på andre planeter end jorden. Den kæmpe afstand, der ville være i mellem os, ville være i stand til at isolere dem væk der rejser til andre planeter fra moderfolket, og vi vil da begynde at tilpasse os de nye planeter.
Sundhed:
Noget af det, der virkelig hjælper naturlig selektion med at finde den svageste, er sygdom. I 1980’erne sagde man, at man kendte alle sygedomme men så kom aids, ebola, sars og fugleinfluenza. Dette er dog ikke en særlig stor trussel i forhold til, hvad vi ser i dag. Mennesker der sidder dagen lang foran en computerskærm eller et fjernsyn og bliver stærkt overvægtige, er vores tids største udfordring. Selektionen slår hårdt ned med sygdomme som: sukkersyge, forhøjet blodsukker og åreforkalkning. Alle disse sygdomme er med til at gøre overlevelse vanskeligt, og til sidst vil vi leve i en verden uden overvægtige.

Overvægtighed er et stort problem.
Sådan vil vi se ud:
Mennesket er gennem tiden blevet udviklet, som dem vi er i dag, men udviklingen er ikke færdig. I fremtiden vil menneskekroppen tilpasse sig sine omgivelserne. Mange forskere mener, at vi mister lilletåen på et tidspunkt, da vi ikke bruger den, dette vil først ske langt ude i fremtiden. Her er noget af det, der vil ændre sig ved kroppen, i fremtiden:
Der vil komme flere og flere brunøjede, blåøjede er sjældne, det skyldes, at vi bliver blandet mere og mere.
Vi vil blive højere. Bedre næring fører til højere gennemsnit. Vores gennemsnit vil først stoppe ved omkring 215cm, mener forskere. Vores hjerne vil blive større. Kroppen og hjernen følges med at vokse og da vores krop vokser, vil vores hjerne også vokse.
Vi vil få dårligere syn. Briller og kontaktlinser gør, at det ikke er vanskeligt at være svag synet. De dårlig synet vil føre generne videre.
Grundet at vi bliver blandet og, at vi lever mere indendørs, vil vi få en lysere hud. Der vil blive færre blodtyper. Alle i dag har blodtype A, B eller O men grundet, at vi mødes på tværs af landene vil vi få færre blodtyper.